Informacije o dostavi

Naročanje, dostava, plačila in vračilo artiklov

BREZPLAČNA DOSTAVA
Za vse pošiljke v vrednosti nad 209 EUR je dostava BREZPLAČNA. 


Cenik pakiranja in pošiljanja po Sloveniji preko Pošte Slovenije

MAJHNE POŠILJKE: Pošiljka kot pismo do 1 kg = € 2.7| 
V primeru vrednosti naročila pod 6.10 EUR z DDV se ob koncu naročila dodatno zaračunajo stroški pakiranja in pošiljanja v vrednosti 6.10 EUR z DDV. 
POSLOVNI PAKETI DOSTAVA DO VRAT PREKO POŠTE SLOVENIJE: 
do 2.0 kg = € 4.29 
nad 2.0kg do 5.00kg = € 5.28 

Vse ostale pošiljke bodo poslane z najcenejšim ponudnikom: GLS, DPD, DHL, TNT, tudi v primeru, če izberete dostavno službo  Pošte Slovenije!
Odkupnina in Pazljivejše ravnanje: po ceniku dostavne službe 

OBVESTILO: Gotovinsko plačilo ob dostavi pošiljke preko Pošte Slovenije 

Po povzetju - če ste se odločili za dostavo s pošto, lahko izberete način plačila po povzetju. 
Stroški pošiljanja in/ali pakiranja bodo obračunani ob koncu nakupa. 
Stroški se obračunajo po veljavnem ceniku dostavne službe
Za vplačilo odkupnine preko plačilnega naloga UPN - cena po ceniku dostavne službe.

Provizija je oproščena plačila DDV. Poštnino in ceno za odkupnino plača prejemnik pošiljk, ki je tudi plačnik provizije za vplačilo odkupnine. 
Proviziji, ki jo plačate pošti Slovenije se lahko izognete le s plačilom po predračunu (bančno nakazilo) ali preko PAY PAL storitve plačila. 
Kupec, ki je naročil izdelek in le tega po svoji krivdi ni prevzel, je obvezen vsa nadaljnja naročila naročati po predračunu in pokriti stroške pošiljanja, 
ki so nastali zaradi njegovega naročila, katerega ni prevzel. V nasprotnem primeru bodo vsa njegova nadaljnja naročila stornirana. 


IZJAVA

Vaše naročilo ne bo obremenjeno z nobenimi drugimi (skritimi) stroški! če menite, da vaše naročilo zamuja, vas naprošamo, da nas o tem nemudoma obvestite preko elektronske pošte na naslov: 
INFO@SPENKO.TV


NAPOTKI ZA VRAČILO BLAGAPOMEMBNO: ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA 

Prosimo upoštevajte! Izdelkov/artiklov ne pošiljamo za potrebe vašega testiranja, razen v primeru, če je v trgovini ob artiklu to posebej navedeno oz. po pogodbi. Ker je za montažo antenskih naprav potrebno imeti določena predznanja, vam priporočamo, da se za nakup odločite le in samo takrat, ko menite da takšna znanja in izkušnje imate. Pri zahtevnejših montažah so seveda za uspešen končni rezultat potrebne tudi profesionalne meritve s profesionalnimi merilnimi inštrumenti na sami lokacije montaže anteneske naprave. V kolikor potrebujete profesionalni servis prosimo pokličite: 041/736-701 kjer vam bomo z veseljem pomagali. 

>>>OBŠIRNI TEKST VRAČILA BLAGA>>> 
Potrošnik oz. kupec (fizična oseba) ima pravico, da v 15. dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov: 
INFO@SPENKO.TV, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizižno ogledati, zato ti omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost vračila blaga - odstop od pogodbe. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od prevzema blaga (odstopu od pogodbe - nakupa). Izdelek z embalažo in vso pripadajočo opremo, mora biti vrnjeno nepoškodovano, nerabljeno in v nespremenjeni količini. Vračilo plačil na vaš osebni račun bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu zavrnjenega artikla/izdelka, v katerega pa niso všteti stroški pošiljanja. 
Možnost vračila ne velja za programsko opremo, za izdelke po naročilu npr. koaksialni kabel na tekoče metre itd. ali če je potrošnik odprl varnostni pečat. Na enakup.edision.si omogočamo tudi zamenjavo artikla. 
Ker želimo, da se zadeva reši kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo: 
Previdno odpreti embalažo in jo obdržati v nespremenjenem stanju , dokler niste v celoti prepričani, da je artikel ustrezen ( barva, oblika itd.). Pri rokovanju z artiklom lahko pride do poškodb in prask, predvsem artikli, ki imajo lakirane površine (vsi sprejemniki, LNB-ji, antene, LCD televizorji ...) Nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku (temne lakirane površine), Ne odpiraj artiklov, ki imajo varnostni pečat (sprejemniki v zaščiteni foliji, vidne sledi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerne za vračilo, zaradi možnosti če uporabljenega artikla, npr. priključitev sprejemnika na televizor!, vidne sledi montaže (vidne praske) so poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji aparatov. Ne vgrajuj aparatov dokler nisi prepričan, da ustrezajo tvojim zahtevam, 
Artikli kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi ali testiranju v zakonsko določenem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odpreš, pregledaš in če ti ne ustreza, ali pa so bila tvoja pričakovanja napačna, odstopiš od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje -> v tem primeru nakup seveda lahko reklamiraš in veljajo splošni garancijski pogoji na: SERVIS@EDISION.si

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK 
Če si ob prevzemu pošiljke opazil, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, moraš nemudoma sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. To storiš tako, da paket v najkrajšem možnem času prineseš na pošto, ki ti je paket dostavila in poštne uslužbence opozoriš, da je treba izpolniti obrazec Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga nato tudi podpišeš. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. 

GARANCIJA 
Proizvajalec/dobavitelj EDISION Slovenija je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. 
Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. 
Vračilo blaga v garancijskem roku se opravi v skladu s pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu, kupec z vračilom blaga nima stroškov. 
Če želiš pošiljko vrniti na naše stroške, to storiš tako, da se o tem dogovorite z nami na oddelku za odnose s kupci TEL: 041/736-701 ali
preko kontaktnega obrazca. V skladu s tem dogovorom bomo na tvoj naslov poslali kurirja, ki bo prevzel pošiljko. 

Pozor: drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Zato vam svetujemo, da se pred pošiljanjem obrnete na našo podporo.

POMEMBNO 

Ko oz. kadar vračaš artikel obvezno priloži tudi kopijo računa.
Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Duna Špenko d.o.o., Valburga 50, 1216 SMLEDNIK.
Priporočamo, da uporabiš dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripraviš za transport pri tem uporabiš ustrezno varno embalažo.
Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo in bodo zavrnjene.

Če želiš artikel (pridobljen s sredstvi iz nagrad ali bonusa ipd.), iz kakršnegakoli razloga vrniti, to vsekakor lahko storiš. V tem primeru je možna zgolj menjava za enak ali katerikoli drug cenovno dražji artikel iz naše ponudbe ali pa ti povrnemo le dejansko opravljena vplačila. Pridobljena nagrada v nobenem primeru ni izplačljiva ali vračljiva na Duna Špenko d.o.o. račun.
Če imate še kakršna koli dodatna vprašanja smo dosegljivi na elektronskem naslovu/pošti:
INFO@SPENKO.TV.